Što je dezinfekcija?
Dezinfekcija je skup različitih mjera koji se provode s ciljem uništavanja, usporavanja rasta i razmnožavanja ili uklanjanja većine mikroorganizama, a provodi se mehaničkim, fizikalnim ili kemijskim mjerama.
SANITACIJA d.o.o. kemijskom metodom dezinfekcije reducira ili potpuno uništava prisutne mikroorganizme, uzročnike zaraznih bolesti na predmetima, u vodi ili u prostorima da bi se spriječio nastanak ili širenje zaraznih bolesti.
Dezinficijense koristimo na nekoliko načina:
- prskanje
- orošavanje
- zamagljivanje
Kako se provodi?
Za dezinfekciju koristimo kemijska sredstva:
- sa širokim spektrom djelovanja na bakterije i viruse
- koja imaju brzo početno djelovanje
- koja su učinkovita u prisustvu organske materije
- koja su stabilna pri svakom PH
- koja nisu otrovna za ljude i životinje
- koja nisu korozivna
- koja nemaju neugodan miris i ne ostavljaju mrlje
Sva sredstva koja koristimo su registrirana za primjenu u Republici Hrvatskoj!
Gdje se primjenjuje?
- bolnice i ostale zdravstvene ustanove
- objekti za pripremanje hrane (kuhinja, restorani)
- objekti za proizvodnju prehrambenih proizvoda – proizvodne linije u industriji
- garderobe i sanitarni čvorovi
- vozila za prijevoz prehrambenih namirnica (meso, mlijeko i sl.)
- prijevozna sredstva za prijevoz osoba – vlakovi, tramvaji, autobusi
- klimatizacijske komore i ventilacijski kanali
- javni vodovodi – prije prve uporabe ili kod većih rekonstrukcija kao i u slučaju sezonske uporabe prije ponovnog puštanja u rad
- svi prostori u kojima je došlo do havarije na sustavima za odvodnju otpadnih voda, odnosno puknuća kanalizacijskih cijevi
- prije i poslije čišćenja tavanskog ili drugog prostora u kojima ima izmeta golubova ili drugih životinja